Icinga monitoring

 

Az Icinga figyelemmel kíséri a rendelkezésre állást és a teljesítményt, egyszerű hozzáférést biztosít a releváns adatokhoz, és riasztásokat küld, hogy mindig képben maradjon.

 

Az egész infrastruktúrában az Icinga lehetőséget ad arra, hogy bármilyen hostot és alkalmazást, szolgáltatást megfigyelhessen. A megfigyelő motor képes teljes adatközpont és felhős szolgáltatások megfigyelésére. Az összegyűjtött eredményeket erőforrás-hatékony módon dolgozza fel és tárolja.

 

A gyors és jól felépített webes felület hozzáférést biztosít minden releváns adathoz. Az egyéni nézeteket az egyes elemek csoportosításával és szűrésével építi fel, és egyesíti őket az egyedi irányítópulton. A vonzó webes felület lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással cselekedjen, lehetővé téve bármilyen eseményre gyors reagálást.

 

Az Icinga minden egyes kapcsolatát SSL biztosítja, amely az érzékeny adatokat az egész hálózaton keresztül biztosítja. A felhasználók korlátozhatók a megfigyelő rendszer csak bizonyos részeinek megtekintésére és szerkesztésére.

 

Az események megoldásának első lépése az információ megszerzése. Az Icinga ezt a tudást bármikor megadja, bármikor, bármilyen csatornán keresztül. A riasztások előkészítik az utat egy egészséges eseménykezelési és helyreállítási folyamathoz.

 

Icinga2

 

Icinga2 – Nagyios-NRPE monitoring rendszerünk

 

  • Minden általunk felügyelt szervert folyamatosan monitoringozunk, minden beavatkozást igénylő eseményrő riasztást kapunk, hogy a kollégáink azonnal megtehessék a szükséges intézkedéseket
  • Minden általunk felügyelt hálózat összes aktív hálózati eszközét monitoringozzuk, kritikus eseményekről riasztást kapunk.
  • Ügyfeleink kiemelt szolgáltatásait is monitoringozzuk, hogy riasztás esetén meg tudjuk tenni azonnal a megfelelő intézkedéseket.
  • Ügyefelein kérésére bármit monitorozunk, amit lehet és számukra fontos.